Nationale archeologie dagen

Vrijdagavond 17 juni: Avond van de Amersfoortse Archeologie

In het kader van de Nationale Archeologiedagen organiseren de Stichting Archeologie Amersfoort (STAA), de AWN (afdeling 14 – Vallei en Eemland) en het Centrum voor Archeologie (CAR) gezamenlijk een lezingenavond.

U kunt rekenen op een stuk of zes korte lezingen en een leuke quiz. Op dit moment is het programma nog niet bekend.

Iedereen met interesse voor de geschiedenis en archeologie van Amersfoort is op vrijdagavond 17 juni 2022 van harte welkom in de Schutterzaal van stadscafé de Observant.

Aan deelname van de avond zijn géén kosten verbonden!

Maar: in verband met een beperkt aantal plaatsen, is het van belang dat u tijdig kaarten reserveert, want vol is vol. Kaarten reserveert u door een e-mail te sturen naar archeologie@amersfoort.nl met vermelding van uw naam en het gewenste aantal toegangskaarten. Je ontvangt een reserveringsbevestiging

Zaterdag 18 juni: open dag en meer!

Open dag Archeologisch Centrum

Op zaterdag 18 juni openen wij onze deuren om je weer te ontvangen. Je kunt onze expo bezoeken om de collectie archeologische vondsten te bewonderen en archeologen aan het werk te zien. Of heeft u al jaren een vondst thuis liggen en wilt u weten wat het is? Of ben je nieuwsgierig naar Aagje? Kom dan deze zaterdag bij ons langs. Voor vinders van alle leeftijden! Speciale activiteiten voor kinderen. Gratis toegang. Voor deze activiteit hoeft u zich niet aan te melden.

Archeologische stadswandeling: Verborgen landschap

Deze wandeling – onder begeleiding van stadsarcheoloog Maarten van Dijk – laat je zien dat er in de binnenstad nog verrassend veel zichtbaar is van het oude landschap. Daarnaast laat hij locaties zien waar de archeologen de resultaten van opgravingen zichtbaar hebben gemaakt.

In verband met een beperkt aantal plaatsen, is het van belang tijdig te reserveren, want: vol is vol. Reserveren kan door een e-mail te sturen naar archeologie@amersfoort.nl met als onderwerp: Wandeling verborgen landschap. Je ontvangt een reserveringsbevestiging met informatie over de tijd en het startpunt.

Archeologische stadswandeling: Begraven in de binnenstad

Stadsarcheoloog Timo d’Hollosy neemt je mee op een wandeling langs verschillende locaties in de binnenstad waar bij opgravingen begraafplaatsen zijn gevonden. Leven en dood blijken in de Middeleeuwen verrassend dicht bij elkaar te hebben gelegen. Je hoort wat voor informatie deze onderzoeken hebben opgeleverd en uiteraard ontbreekt de vindplaats van Aagje niet in deze wandeling!

In verband met een beperkt aantal plaatsen, is het van belang tijdig te reserveren, want: vol is vol. Reserveren kan door een e-mail te sturen naar archeologie@amersfoort.nl met als onderwerp: Wandeling verborgen landschap. Je ontvangt een reserveringsbevestiging met informatie over de tijd en het startpunt.