Bezoek het Centrum voor Archeologie

Onze expo is weer gesloten

In de persconferentie van 12 november heeft het kabinet het thuiswerkadvies aangescherpt naar ‘werk zo veel mogelijk thuis’. De komende tijd mogen wij alleen naar kantoor komen wanneer dit echt niet anders kan. Met andere woorden: we gaan weer even dicht. Daarom is ook onze expo de komende drie woensdagmiddagen helaas weer dicht voor publiek.

Wil je meer weten over ons werk en over wat we allemaal vinden? Of ben je nieuwsgierig naar Aagje en haar verhaal? Kom dan op een woensdagmiddag langs bij het Centrum voor Archeologie.

In onze expositieruimte kan je de vele archeologische vondsten bewonderen die we hebben opgegraven. Op een groot interactief scherm kan je de bewoningsgeschiedenis van onze stad en omgeving ontdekken. Woon je in Amersfoort? Dan hebben we misschien wel in jouw straat onderzoek gedaan. Kom ontdekken wat daar gevonden is. Of misschien heb je zelf wel vondsten gedaan en wil je deze aan de archeologen laten zien. En leuker nog: je mag zo veel vragen stellen als je wilt; onze archeologen vertellen graag over hun werk.

De werkruimte en de expositieruimte zijn op woensdagmiddag tussen 14:00 en 16:30 uur voor publiek geopend. Het dragen van een mondkapje is verplicht. We kunnen maximaal 4 personen tegelijk ontvangen; het kan dus zijn dat u even buiten moet wachten.

We verkopen verschillende replica’s van vondsten en boeken over archeologie in Amersfoort. Zoek je een leuk cadeau? Kom dan eens kijken. Je kunt overigens alleen contant betalen.

Wil je op andere tijden het archeologisch centrum bezoeken, of op de woensdagmiddag met een grote groep komen, bel of mail dan van te voren even voor een afspraak.

Centrum voor Archeologie
Westsingel 46
3811 BB Amersfoort
(033) 46 37 797
archeologie@amersfoort.nl