Bezoek het Centrum voor Archeologie


Wil je meer weten over ons werk en over wat we allemaal vinden? Of ben je nieuwsgierig naar Aagje en haar verhaal? Kom dan op een woensdag- of vrijdagmiddag langs bij het Centrum voor Archeologie.

In onze expositieruimte kan je de vele archeologische vondsten bewonderen die we hebben opgegraven. Op een groot interactief scherm kan je de bewoningsgeschiedenis van onze stad en omgeving ontdekken. Woon je in Amersfoort? Dan hebben we misschien wel in jouw straat onderzoek gedaan. Kom ontdekken wat daar gevonden is. Of misschien heb je zelf wel vondsten gedaan en wil je deze aan de archeologen laten zien. En leuker nog: je mag zo veel vragen stellen als je wilt; onze archeologen vertellen graag over hun werk.

De werkruimte en de expositieruimte zijn op
woensdagmiddag tussen 14:00 en 16:30 uur
vrijdagmiddag tussen 14:00 en 16:30 uur
voor publiek geopend.

We verkopen verschillende replica’s van vondsten en boeken over archeologie in Amersfoort. Zoek je een leuk cadeau? Kom dan eens kijken. Je kunt ook bij ons pinnen. En als het nodig is, mag je ook contant betalen.

Wil je op andere tijden het archeologisch centrum bezoeken, of op de woensdagmiddag met een grote groep komen, bel of mail dan van te voren even voor een afspraak.

Centrum voor Archeologie
Westsingel 46
3811 BB Amersfoort
(033) 46 37 797
archeologie@amersfoort.nl