Storymap

Onze Storymap vertelt het verhaal van de bewoningsgeschiedenis van Amersfoort in woord en beeld. Je kan letterlijk door de tijd heen scrollen, vanaf de aanwezigheid van de eerste mensen in onze regio tot nu. Aan de hand van een selectie van onze opgravingen vertellen we het verhaal van hoe en waarom mensen zich hier vestigden en wat we daarvan terugvinden. Het is een lang en niet altijd eenvoudig verhaal. Tegelijkertijd is het ook boeiend en spannend.

Om het makkelijker te maken hebben we het verhaal verdeeld in tijdvakken. Per tijdvak bespreken we de belangrijkste opgravingen in korte teksten. Daarnaast zie je een kaart met de ligging van al deze onderzoeken. Wil je meer weten? Klik dan op de link naar de publicaties. Je kan zo uren doorbrengen op deze site en steeds weer nieuwe dingen ontdekken. Sterker nog, je zult nieuwe dingen blijven ontdekken, want deze site is nooit af: elke keer zullen we weer nieuwe ontdekkingen  toevoegen om het verhaal nog beter te kunnen vertellen. Neem dus vooral de tijd en kom regelmatig terug.  

Je vindt de storymap hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s