Nieuws

Op onze Scheplog en Facebookpagina houden we je op de hoogte van onze archeologische avonturen.

Aagje

Wie nieuwsgierig is naar het Amersfoortse verleden, kan niet om Aagje heen. Aagje is niet zomaar een pop, ze is een hele accurate reconstructie van iemand die echt heeft geleefd. Aagjes verhaal gaat terug tot de 17e eeuw, waarin Amersfoort er heel anders uitzag. In 2002 heeft het Centrum voor Archeologie de resten van 40 slachtoffers van de pest opgegraven…

Onze Storymap

Onze Storymap vertelt het verhaal van de bewoningsgeschiedenis van Amersfoort in woord en beeld. Je kan letterlijk door de tijd heen scrollen, vanaf de aanwezigheid van de eerste mensen in onze regio tot nu. Aan de hand van een selectie van onze opgravingen vertellen we het verhaal van hoe en waarom mensen zich hier vestigden en wat we daarvan terugvinden. Het is een lang en niet altijd eenvoudig verhaal. Tegelijkertijd is het ook boeiend en spannend.

Vondsten met een verhaal

Ontdek hier de schatkamer van ons depot: van bijzondere vondsten tot vondsten met een bijzonder verhaal.

Vondst van de Maand

Wij doen voortdurend leuke vondsten. Om meer mensen hiervan te laten meegenieten, wordt iedere maand een bijzondere, grappige of actuele vondst uitgekozen tot ‘Vondst van de Maand’.

Ons team

Maak kennis met onze archeologen en vrijwilligers.

Zelf iets gevonden?

Heb je toevallig zelf iets archeologisch gevonden of iets waarvan je denkt dat het archeologisch interessant zou kunnen zijn, neem dat contact met ons op.* Interessant voor jou: We kunnen je waarschijnlijk wel vertellen wát je precies hebt gevonden, waar het voor werd gebruikt, van welk materiaal het is gemaakt en hoe oud het is….

Links

Links naar andere websites over archeologie in en de geschiedenis van Amersfoort.